sobota, 8. marec 2008

What`s my name?

Večkrat se mi zgodi, da se srečam s kako rečjo ali predmetom, ki nima imena.
Kako se reče recimo tistemu nagravžnemu trakcu brez okusa na banani, ki ostane na sadežu, po tem ko ga olupiš? Ali pa tista palčka, ki jo damo na trak pri blagajni v trgovini in s katero povemo, da ne bomo plačali vloženih kumaric tete Jožefe, ki stoji v vrsti za nami? Ne vem tudi, kako se reče tisti vetrnici v trgovini na vhodu. Da ne govorim, da mi sploh ni jasno zakaj je tam. Kako se reče človeku, ki vozi vlakec v Postojnski jami? Strojevodja? Voznik vlakca v Postojnski jami? Si predstavljate? Jst sem Slavc, avtoličar. Jst sem pa Zvone, voznik vlakca v Postojnski jami. Ni šans, preveč smešno. Mora bit ena beseda. Kr dileme, anede? Upam, da kdo od vas ve in da me razsvetli. Precej slabo spim zaradi tega zadnje čase:)

K smo pa glih pri Postojnski jami. Včerej sem jo obiskal. Pa dolgo je ne bom več. Jama kot jama. Kapniki so, odkar sem bil nazadnje tam, zrasli za 0,0000031 mm. Očem precej nevidna sprememba. Skor me je pa kap, ko sem videl cenik ogleda. Reci in piši 19 € za navadne ljudeke. Tri evre manj plačajo tisti, ki imajo študentsko izkaznico, otroci pa 12. Za tiste do pet let, ki itak ne vejo zakaj so tam (prav tako kot jst ne), je obisk brezplačen. Zdej pa primer. Družina z mamico, očkatom in tremi otroci - enim srednješolcem, enim pubertetnikom in enim mlečnozobcem. 19 + 19 + 16 + 12 + 0 = 66 €. Mlečnozobcu je treba kupit še sladkorno peno in helijev balon z motivom spajdermena, pubertetniku kokice, srednješolcu pa spominek za v sobo svoje punce. 66 € rata 100 €. Po napornem ogledu je družinica lačna. Pice, kokakole, pivo, tiramisu in kava so še 50 €. Aja, sem omenil, da je družina iz Lendave? Da se s svojim klijotom pripeljejo do Postojne dajo še 20 € za bencin, oz nafto, če ima renojeva mojstrovina dizelski motor. Na uč, jih ogled nezanimive jame stane 170 €. Brez veze. To je že pol I Phonea, ki sem ga včerej naročil iz buševih držav amerike. Ou je. O tem pišem kdaj drugič.
Hoj hoj

4 komentarji:

Povšo pravi ...

Tudi jaz sem bil v Postonjski jami, vendar se ničesar ne spomnim. To je tisto brezplačno? Imam tudi kaseto. Če jo kdo rabi, naj pove.

Unknown pravi ...

Mili care :D

Anonimni pravi ...

heeej! ma sej skor ne morem vrjet:))kak se mi spomini vracajo v klopi nase fine gimnazije;)smejim se ja, tvojemu nacinu pisanja:)) sicer pa glede jame, no comment..a tok je vstopnina? hudooo!
no, lepo bodi
te berem;)
srecno
lp

Tehka pravi ...

ampak res :D povno je stvari, ki so vsak dan okoli nas pa nimajo al pa sm mi ne vemo imena :D hehe