sobota, 9. avgust 2008

Presenting Lucy - raste ko kvasac




Do včeraj je v moji glavi veljalo, da se za domače ljubljenčke štejejo ribice, hrčki, morski prašički in kaka mala mačka oz. kužek. Malo bolj ekstremni so si lastili kače, pajke ali kameleone. Najbolj ekstremna se mi je zdela tista stara - vsi jo poznate, ki ima v svoji garsonjerici prašiča. Tristo kilsko Cico, ki raste ko kvasac in jo je do danes že najbrž pojedla. Cica tastaro, namreč.

Včerej sem se prepričal, da se tudi v moji bližini nahajajo ljudje, za katere bi na prvo pogled komot trdil, da jim v glavi ne teče vse, tako kot mora. Še huje je to, da je ta oseba moj prijatelj, za katerega vem, da mu glava dela normalno. Zavedel sem se, da moram definitivno spremenit svoje predstave, kaj pomeni hišni ljubljenček. Jure si je namreč omislil pravega pravcatega prašiča. Sorodnika vseh tistih pršutov, ki ste jih zmazal za novo leto. Ja ja, kdo je zdej nor?

Uglavnem, pujsici je ime Lucy - tako kot tisti dosadni babi iz Sedmih nebes. Velika je za en čevelj in je rozaste barve. Čeprav je mini prasička, oddaja zvoke pravega prasca. Kul je da ne smrdi, in da ve kje mora opravljat biološke potrebe. Se kr bojim pomislit, kaj bi bilo, če tega ne bi znala. Ko odraste, bo imela nekih 15 kil, čeprav ne bi stavil, da jih ne bo 115. Sej veste, raste ko kvasac. Upam, da obstaja kak priročnik, kaj se tele super pametne živalce uči, ker si nekako ne predstavljam da ji rečeš "glas" ona pa naredi tisti strašni hrk hrk. Najbrž majo neke svoje prašičje fore.

Sej, če dobro pomislim, so prašiči iz enega zelo preprostega razloga še najbolj kul domače živali. Nima jih vsak. Bo pa najbrž zelo smešno, ko se bosta sprehajala in bosta deležna neumnih pogledov mimoidočih.

Tu sum up... Lucy, veliko sreče voščim. Naj ti prašičje sonce sreče med glupimi Slovenceljni nikoli ne zaide. Ti prinesem en krompir naslednjič ko pridem. Hrk hrk.

10 komentarjev:

Anonimni pravi ...

omg.. ona pašto je?! ampak je simpa k ne :D

malimili pravi ...

Prašiči itak vse jejo. In to kako... ko jo gledaš, šele vidiš, zakaj se reče, da nekdo je kot prašič.

Unknown pravi ...

Zakon. Prasc! Kdaj ga bomo pojedl?

Unknown pravi ...

Več šans da tebe na roštilj vržemo ko pa moje prase:)

malimili pravi ...

Ja sej, Jaka, tega praseta se ne je. To je samo za gledat pa za strašit folk.

@Jure - od Jakata ne bi mel velik za roštiljat. Človek ma 12 kil s polno baterijo na mobitelu.

Anonimni pravi ...

iiiiiiiiiiii, kolk je kjut!!!

Unknown pravi ...

Eiii jst mam 50 kil. Če se pa najem pa 55. Sej za v župo bi bil dobr. Tega prasca bom pa pršu slikat en dan. Šparite ga. Ne ga pojest brez mene.

malimili pravi ...

Hja, lahko ti zrihtam slikanje, samo če boš dobil kako nagrado za sliko "Pujsica Lucy" jo boš moral delit z lastnikom. Plus posrednik zahteva svoje procente.

čl pravi ...

svašta daju na ta internet danas..c.c.c..kaj pa njegov očka ve da se slika za internet???

BrezVoska pravi ...

ha ha ha. Najjača možna domača životinja:) sm upam da ta ne bo krenula ko kvasac:) Luka upam da si ji sej mal sira za jest prnesu:)