sreda, 2. april 2008

Benko songs

Uršulinka mi je pokazala eno strašno internetno stran. Gre za stran znanega toplega napitka, napitka naše mladosti, Benkota:) Lahko bi ga omenil v postu "Kje so zdaj?". Skupaj z Bazooka čigumiji. Kako so bli dobri, anede? Čeprav so okus izgubili že po treh krogih po ustih, so bili res kul. No, pa če se vrnem k Benkotu. Na strašni strani lahko mala dečica pišejo pesmice. Takoj se spomnim na svoj tretji razred. Takrat nas je a-jevce učila novomeška pesnica Marjanca Kočevar. In ja, med urami slovenščine smo ogromnokrat ustvarjali. Tako kot je današnji mladini vzor heri poter ali pa pokemon, je bil nam Simon Gregorčič. Baje:) Pisali smo hajkuje, akrostihe, epitafe... svašta uglavnem. Tile tamali Benkovi prijatelji so zdaj v moji koži tistega časa. Še bomo slišali za njih, verjemite. Sami se prepričajte, da bi bili komot tekstopisci ene parim predstavnikom slovenske glasbene scene. Da ne bo vse skup predolgo, bom nalimal samo delčke besedila in ustvarjalce, katerim so pisani na kožo. Ou rajt?

V šoli mislim nate le,
saj brez tebe mi ne gre. - Nov Wernerjev hit, brez dvoma. Samo tisto šolo bi moral spremenit, refren bi se pa končal z ne greeeeee in tistim znanim, bliskajočim se nasmeškom.


Matematika je super glazbica je kul,
nikoli ni težko če imaš pametno bučko. - Mirna Reynolds in njena nova pesem V šoli. V spotu bi imela kitki. Oblečena bi bila v rdečo majčko, ki bi neuspešno poskušala zakriti mišelinke.

Popila bom kakav in se bom počutila nagajivo. - Atomik Harmonik - pač, paše jim.

Ali rastejo
pomladne trave zato,
da skrijejo
prvo ljubezen?
Rok, 11 let - Strašen mali. :)

medo, medo dober dan,
medo, medo je zaspan,
medo, medo rad leži,
medo, medo to si ti! - Klemen Klemen, yo yo

rad pesmi poje se igra rad pa tudi nas ima.
vsako jutro svoj benko ima lalalalalalalala,
lalalalalalalala - Karmen Stavec - odlična nadgradnja komada nanananananananananana


Ko zagledam topel kakav
mi srce reče VAU!! - 4 play - ob besedi Vau bi vsi poskočili.

Ko se zjutraj zbudim,
k mamici v naročje pohitim
in topel kakav dobim. - Damjan Murko - v spotu bi se ob kaminu spogledal s svojo možato ženo in z užitkom naredil požirek kakava, ter zaspal v njenih nedrjih.

Vse osebe v prispevku so izmišljene. Kakršnakoli podobnost z resničnostjo je naključna in nenamerna, zato zanjo ne odgovarjam.

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Hahahaha.. ma deeeej =)

Povšo pravi ...

ROFL, dobesedno...

Unknown pravi ...

al je glasba po moji slovnici XD
drgač pa----->XD<----čisti!lol

Anonimni pravi ...

JA, TO PA ZE MORAM POVEDATI, DA SEM GANJENA, KER SE ME NEKDANJI "TRETARCEK" SE SPOMINJA PO KREATIVNOSTI, PESMICAH, AKROSTIHIH, ASOCIACIJAH, HAIKUJIH ITD. RES JE BILO LEPO IN VIDIM, DA JE OD TEGA SE ZMERAJ KORIST, SAJ PISES ZELO ZANIMIVO IN SOCNO, PA TA NEPATETICNA NOSTALGIJA PO STARIH CASIH LEPO POBOZA. DA, TA NOVA DOBA JE RES MORDA BOLJ KRUTA KOT CASI BENKA, KATRC IN KRAVIC KATK, A JE TUDI BOGATA IN SAMO HOTETI JE TREBA PA SE NAJDEJO SONCA, PRIJATELJI, SNEG ZA DRAJSANJE PO RITI, REKA, KATERE VONJA NE POZABIS, TUDI CE SI V CULAKAFRIJI. SRECNO, MOJ NEKDANJI OTROK. KDO VE, KDO... LEP POZDRAV MARJANCA KOČEVAR, ŠE ZMERAJ PESNICA