petek, 4. april 2008

Jebena država!


Rad bi delil svoje mnenje o temi, ki je zadnje dni, poleg poroke Damjana Murka, v medijih najbolj na udaru. Gre za kazen lastniku diskoteke Lipa, pred katero so nekaj časa nazaj ugasnila tri mlada življenja. Tragedija, valda. Ne upam si pomisliti, kako starši premagujejo žalost in s čim zapolnjujejo praznino, ki je nastala ob izgubi otrok.

Nikakor se ne sme zgoditi, da se za tovrstno tragedijo in s tako kaznijo kot je, bremeni človeka, ki je le posredno odgovoren za smrt mladenk. Če je mladina objestna, se ne zna obnašat in je bila pred diskoteko takrat, ko glede na količino mleka, ki jim še teče iz ust, tam nima kaj početi, za to ni kriv lastnik diskoteke. Odgovornost bi morale prevzeti institucije, ki so prekleto preplačane za svoje nedelo. Če je bilo poslovanje res izven zakonskih predpisov, se taka beznica zapre, lastniku se izroči prepoved delovanja in da eno orenk denarno kazen. Pa je stvar rešena. Tragedija se ne bi zgodila. Ne pa 5 let čuze. Nek pijan hribovc, ki bo zaštihal svojo tečno ženo, jih bo dobil pa sedem. In ker bo priden in ne bo nagajal sojetnikom, bo šel po štirih letih domov. Katastrofa.

Podobna stvar se je zgodila pri nesrečnem dogodku, ko je varnostik na pločniku do smrti pretepel zabave željnega mladeniča. Kaj je bil epilog? Zaprli so diskoteko, v katero je želel. Zakaj že? Poba je bil do smrti prebunkan pred knjigarno, 50 m od dvigala, ki vodi v Global. Naj zaprejo knjigarno. Pa mi je prav malo mar za omenjeno diskoteko. Preziram večino drhali, ki se je tam zbirala. Ampak, sej ga niso ubili v diskoteki. Na žalost ni prišel not. Če bi sam želel v Mercator in bi mi varnostik zaradi objestnosti polomil rebra in zbil zgornjo levo dvojko, bi ga zaprli? Mercator, mislim? Najbrž ne. Zaprite storilca, mladino pa opozorite, da je treba ljudi, ki čez ramena merijo več kot meter spoštovati, pa bo! Ker pa živimo v super državi, kjer se golazen pri koritu zgane šele ko na 24 ur naredijo tisto znano obliko prispevka, ko novinarji skoraj doživijo epileptični napad, medtem, ko poročajo, da pada dež, je to tako kot je. Zaplankan narod začne pregon - valda, če je na televiziji, posebej na popu, pol je res - država potem mora na nek način reagirat. Škoda samo, da na, vsaj po meni zelo napačen način.

Nobena kazen na žalost ne bo obudila preminulih otrok. Nobena mama ne bo dobila nazaj svojega deteta. Na žalost. Čeprav si ne predstavljam kako se počutijo, na nek način sočustvujem z njimi. Izguba otroka, posebej na tako tragičen način, je najbrž res nekaj najhujšega. Vendar so za nevzgojeno mladino, v veliki meri krivi sami. Da je 14 - letnik ob uri, ko Kravica Katka že dolgo spi, objesten pred neko diskoteko, ni kriv lastnik objekta, v katero želi mlečnozobec. In nikakor ne more nositi posledic dogodkov, ki smo jim bili priča!
Samo še en stavek... Hvala mami, da vem kaj je prav in kaj ne in hvala, da sem se živ in zdrav, kljub ogromno nočnim izhodom, prebil skozi puberteto.

Ni komentarjev: