četrtek, 8. maj 2008

najntin najntis

Erteve Slovenija je po dolgem času naredila nekej pametnega in všečnega. Tisto, kar sem gledal danes ponoči je presežek vseh presežkov. Nacionalka namreč ponavlja TV Dnevnike iz leta 1990. Tako lahko nekaj po polnoči spremljamo, kaj se je dogajalo na isti dan pred osemnajstimi leti. Nadvse zanimivo, moram rečt.

Dnevnik je vodil Matjaž Tanko, ki je danes voditelj na konkurenčni televiziji. Isti je bil, kot je danes. Le da takrat ogromna očala in pramenčki še niso bili v modi. Glas je imel identičen današnjemu. Šarmanten in žameten, kot Oto Pestner, Alfi Nipič ali Edvin Fliser. Njegov kolega za mizo, ki je prebral ene dve novici je bil Sašo Hribar. V oči mi je takoj padel resen obraz, koščeno telo in jebačka frizura. Izgledal je kot farški 12 - letnik, ko gre v nedeljo z babico k maši. V tistem času je zihr igral klavir in bil član pevskega zbora, hodil pa je tudi k holtikulturnemu krožku. Novice iz državnega zbora, ki se je takrat imenoval drugače, je pripravil Tone Smolnikar, današnji župan Kamnika. Imel je 20 kil manj in 2 kili brade več. Izgledal je kot malo bolj bel član Al Kaide. Danes je vsekakor bolj simpatičen.V enem prispevku se je v vlogi izpraševalke neumnih stvari od nekega strašnega ameriškega veleposlanika v Jugoslaviji, pojavila tudi Alenka Arko, današnji bog in batina oddaje Preverjeno. Imela je grozno frizuro - nekakšno trajno in grozno obleko - neko havajsko, če se ne motim. Zasledil sem tudi Janeza Drnovška. Takraj je imel še lase (vsaj okoli glave, po vrhu jih je bilo bolj malo) in tiste znane brčice. Krasil ga je mrk pogled, ki ga je v zadnjih letih pred smrtjo nadomestil s tistim simpatičnim nasmeškom. V samih novicah ni bilo nič pretirano zanimivega, zasledil sem le ime današnjega hrvaškega predsednika Stipeta Mesića, za katerega je g. Smolnikar dejal, da je precej neznan politik.

Ja, zanimivo je gledati kakšni smo bili nekoč in kakšni smo danes. Pred osemnajstimi leti sem jih štel šest, poslušal sem Guns`n`roses in imel frizuro na jurčka. Danes poslušam čist nekej druzga, o frizuri pa boljš da ne govorim:) Ja, čudna so pota gospodova.


Evo, Urška, sem ti reku:)

2 komentarja:

koka pravi ...

Ja, ja... sej vem, da si samo zarad zadnjih dveh stavkov sploh začel post pisat :)

Drgač pa ne vem, če se prav dost ljudi v Kamniku strinja s tem, da je župan simpatičen... glede na to da ni ravno priljubljen in slovi po svojih ne ravno najbolj kul izjavah. ;)

(a mislš, da ima kliping naročen in da čekira tud bloge?)

malimili pravi ...

Lahko bi ga mel:)