ponedeljek, 2. februar 2009

Ema 09

Pa je še ena za nami. EMA namreč. To je tisti pevski izbor, okoli katerega se nekaj dni v letu vsepovsod govori in piše, luzerji govorijo o kuhinjah in imajo taaaaakšneeee nosove, zmagovalci se šopirijo kot pavi. Potem je nekaj časa mir, nato popušimo na Eurosongu in se krog sklene. Do naslednjega leta.

Letos s(m)o Slovenci izbrali štiri dečke, ki igrajo na različna godala in deklico ki poje. Precej neznana skupina, nas bo, verjamemo, zelo uspešno zastopala na Eurosongu. Najbrž bomo lahko pred izborom prebrali, da so bili deležni največjega medijskega zanimanja, na vseh generalkah pa bodo dobili največji aplavz. Na koncu se bo spet vrtela vsem znana pesem Slovenie: Zero point in dosegli bomo zavidanja vredno 26. mesto.

Slovenci smo precej sado-mazo narod. Vsako leto se na podobnih izborih napalimo in verjamemo, da bo tokrat res drugače in da nas bo vsa Evropa dokončno spoznala. Jok brate, ne bo nas. Če simpatičnim Sestram in vreščeči Alenki Gotar ni uspelo, tudi violinam najbrž ne bo.

Zatorej moramo EMO vzeti kot izložbo komadov, ki si jih bomo letos mrmljali v brk. Točno tri so mi ostale v ušesu. Poleg vedno zabavne ciganske muzike in vedno kul Omarja, me je najbolj navdušila Nuška. Draščkova, ja. Tole si požvižgavam danes:

2 komentarja:

Povšo pravi ...

EMA 09 = KATASTROFA!

Anonimni pravi ...

Meni je bila pa ravno letos kul. In zmagovalci so mi začuda tudi všeč!!! Vsak ima svoje mnenje. :)