torek, 5. maj 2009

The Kelly Family

Seveda se jih spomnite. Tako kot to danes počne prašičja gripa, so nekaj let nazaj prav ti neurejeni in pojoči dolgolasci in dolgolaske, polnili TV spored in časopisne članke. Vsi se tudi spomnimo Stojana Auerja, oblečenega v neki vijolični obleki, ko se je v mikrofon, ki ga je držal v njemu značilni pozi, zadrl:"Dame in gospodje, samo za vas v Sloveniji - THE KELLY FAMILY". In potem smo peli: Samtajms, aj uiš aj wr en ejnđel, samtajms, aj uiš aj wr hir...



Tole na zgornji naslovnici je Paddy. Eden izmed tistih Kellyev, o katerem so najstnice največkrat sanjale. Samo po sebi se poraja vprašanje kje je danes? Hja, najbrž pred kakšnim cerkvenim oltarjem žvrgoli farške napeve. Ja ja, lejdis end đentelman, Paddy je danes sveti oče.




Ker mi raziskovalna žilica ni dala miru, sem pobrskal, kaj je bortovalo temu, da si je namesto podivjanih najstnic, za svoje občinstvo izbral pobožne stare mamce. Naveličan slave se je v pogovoru s samim seboj odločil, da bo temu naredil konec. Izbral si je najvišjo stavbo v bližini in se brez padala nameraval vreči dol. Takrat je zaslišal glas, ki ga je prepričal, da bo bolje, če do asfalta pride po stopnicah. In res. Paddy je izbral težjo pot. Kasneje je študiral Sveto pismo, Koran in še nekaj vzhodnoverskih bukev, da bi se na koncu odločil, da bo v duhovniškem poklicu našel svoj notranji mir in samega sebe. In to je to. Kul zgodba, ane?

Me prav zanima, v katerem samostanu se skrivajo Bekstritboysi...

3 komentarji:

Manca pravi ...

Hehe, fajmoster :)

DioMio pravi ...

Ti preveri v Stični, jst pa v Pleterju pogledam...

Anonimni pravi ...

LOL

maja